Умът- слуга или господар

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

      

                                                Умът- слуга или господар

„Всички проблеми идват от ума. Изчисти съзнанието!“ – сигурно не за пръв път срещаш тези думи. Виждал си ги, чувал си ги под различна форма. А разбираш ли наистина? Или това е само клише. Знание, складирано в ума, което не ти върши никаква работа.

Прочети още:    Умът- слуга или господар

Помоли се за прошка

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

Помоли се за прошка

Понякога да простиш, означава да затвориш една страница и да отвориш друга в живота си. Да простиш, не означава да забравиш. Означава да пуснеш да си отидат- болката, огорчението, недоволството, гнева, разочаварованието и мъката. За мен прошката означава, че не си вече подвластен на тези емоции…Означава да пуснеш тези емоции да си вървят от живота ти, да излекуваш безсънните си нощи и да спреш негативните диалози в главата си. Означава да спреш да се взираш в

Прочети още: Помоли се за прошка

Китай и детската психология

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

Китай и детската психология

 

  В настоящата статия ще се разгледа случай, наблюдаван в Китайската клиника за психично здраве в Шанхай. Тези наблюдения ще засегнат политиката на страната за контрол над раждаемостта и ограничаване до едно дете и по-специлно: стратегиите, използвани от родителите за контрол в ранна възраст. Също така, ще се обсъди ръководство за родители, съгласно установеното лечение, стъпвайки на бихейвиоризма и методологията на трензакционния анализ.

Прочети още: Китай и детската психология

Скъпа, не бих откъснал тези цветя за теб

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)

skupa

Скъпа, не бих откъснал тези цветя за теб...

Винаги е трудно да вземеш решение за развод с човек, когото си смятал за любовта на живота си. За съжаление хората понякога се разделят просто защото се отчуждават или съвместният им живот не съответства на очакванията. Има и случаи когато забравяме за всички малки неща, които прави другият за нас, спираме да ги забелязваме и дори сме готови да ги захвърлим с лека ръка.

Прочети още: Скъпа, не бих откъснал тези цветя за теб

Соленото кафе

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)

soleno kafe

Соленото кафе

       Една история за вкуса на любовта...

Запознахме се на едно парти по случай рождения ден на общ приятел. Цяла вечер около мен се навъртаха много ухажори, но нещо в него грабна вниманието ми. След партито ме покани на кафе. Беше плах и притеснителен. Когато отидохме в близкото кафене и си поръчахме по едно кафе, изведнъж той повика сервитьорката и й поиска сол. Стоях втрещена и мигах с очи. Сервитьорката, явно свикнала със странните вкусове на

Прочети още: Соленото кафе

Посетители

509977
Посетители в сайта 0
Гости в сайта 5

Търсене